Śledzie z rodzynkami - przysłała Krystyna

1 kg śledzi - filety matiasy, 1 szklanka octu, 1/2 szklanki wody, 3-4 średnie cebule, 1 paczka rodzynek, 1 mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

Reklama

Wymieszać śledzie z octem i wodą i moczyć tak przez na 1 i 1/2 godz. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Do zeszklonej cebuli dodać rozmoczone rodzynki i koncentrat pomidorowy. Ostudzoną zaprawą zalać pokrojone na kawałki i ułożone na półmisku śledzie. Można je przechowywać w lodówce. Życzę smacznego - są naprawdę smaczne.

Dowiedz się więcej na temat: śledzie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje