Smażone pierożki - akow1

Składniki: 40 dag pieczarek, 30 dag żółtego sera, 2 większe cebule, pieprz, sól do smaku.

Przygotowanie

Reklama

Zagnieść ciasto tak jak na pierogi. Pieczarki podsmażyć z cebulką i poczekać aż przestygnie. Potem zetrzeć ser żółty i wszystko razem wymieszać. Gotowy farsz doprawić. Lepić pierogi i nadziewać farszem. Tak ulepione pierogi obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Tak przyrządzone smażyć na oleju aż do zezłocenia bułki tartej. Po usmażeniu podawać z czerwonym barszczykiem. Życzę smacznego.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | pierogi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje