Spaghetti carbonara - przysłał Sławomir

35 dkg makaronu spaghetti; 500 gr gęstej śmietany; 15 dkg boczku; 4 jajka; 10 dkg tartego żółtego sera

Porcja dla 4 osób, czas wykonania - maksymalnie 30 minut

Reklama

Przyrządzanie

Ugotować spaghetti tradycyjnie. W międzyczasie pokroić boczek na drobną kostkę. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i po 5 minutach dodać gęstej śmietany, mieszając. Boczek ze śmietną wylać na spaghetti. Oddzielamy białko jajek od żółtek. Spaghetti posypujemy tartym serem. Żółtka umieszczamy na potrawie. Smacznego!.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | Bolognese | sławomir | spaghetti

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje