Superśledzie

<b>Składniki</b>: 1/2 kg matiasów, 3 cebule, 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego,1/2 szklanki wody, 1 łyżka cukru, 1/2 szklanki oliwy, trochę octu, ziele angielskie, liście laurowe, może być estragon.

Przygotowanie

Śledzie uprzednio wymoczyć. Drobno pokrojoną cebulę gotować w wodzie z dodatkiem cukru i oleju, ziela, liści i estragonu. Po 15 min odstawić dodać przecier i odrobinę octu, wymieszać, zalać pokrojone w kostkę śledzie. Po 12 godzinach zmacerowane nadają się do spożycia. Pycha jak ktoś lubi śledzie. Można w trakcie gotowania cebuli dodać rodzynki, ale raczej pod koniec gotowania.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas