Szaszłyki z łososia pieczone na grillu - Kasia

Składniki: 80 dag filetów z łososia, 1 słoik cebulki marynowanej, 50 dag pomidorków koktajlowych, 10 małych pieczarek pokrojonych w ćwiartki, 20 dag wędzonego boczku w plasterkach. Marynata: 8 łyżek oleju, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki soku z grejpfruta, 3 łyżki przyprawy do grilla, łyżka musztardy miodowej.

Przygotowanie

Reklama

Filety opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki 3x3 cm. Wymieszać składniki marynaty, włożyć kawałki ryby i odstawić na 2-3 godz. do lodówki. Następnie kawałki ryby nabić na szpadki przekładając małymi cebulkami, pomidorkami, pieczarkami i boczkiem. Piec na ruszcie ok. 10 min. smarując marynatą. Podawać z ryżem i sałatkami. Życzę smacznego.

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | ryby | łosoś

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje