Tiramisu - agnies

5 żółtek; 2 białka, 2 łyżki cukru (oryginalnie jest 5 - jak ktoś lubi słodkie); 450 g serka mascarpone; 1 i 3/4 szklanki tłustej śmietanki, 40 sztuk biszkoptów, kawa, koniak, kakao

Przygotowanie:

Reklama

Żółtka, cukier i serek zmiksować. Ubić śmietanę i dodać do reszty. Wymieszać z pianą ubitą z białek. Zaparzyć mocną kawę, dodać koniak. Biszkopty moczyć w kawie, poukładać w naczyniu zmoczonym do góry. Na to nakładamy masę i znowu biszkopty, a na końcu znowu masa. Całość posypujemy gorzkim kakao i do lodówki :) palce lizać, pycha!!!!!!

Dowiedz się więcej na temat: kakao | włoskie desery | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje