Tort jabłkowy - przysłała Agnieszka

1 szklanka mąki; 1 szklanka cukru pudru; 1 szklanka kaszy manny; 1-2 kg jabłek; łyżeczka proszku do pieczenia; cukier waniliowy; pół kostki margaryny

Przygotowanie:

Reklama

Wymieszać sypkie produkty razem, podzielić na 3 części. Jabłka zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Na dno tortownicy wsypać pierwszą warstwę sypkich produktów, a na nią warstwę jabłek. Ułożyć w ten sam sposób resztę produktów. Wierzch obsypać startą na tarce margarynę. Piec około godziny do momentu zarumienienia się górnej warstwy.

Dowiedz się więcej na temat: tort | ciasta | torty | jabłka | ciasta z owocami

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje