Udka nadziewane śliwką i owijane boczkiem - kasia

Składniki: Śliwki, udko kurczaka, przyprawa, boczek.

Przygotowanie

Reklama

Przed włożeniem śliwki w udko trzeba wyjąć kości z udka. Po wyjęciu kości smarujemy przyprawą kucharek i odstawiamy na ok 30 minut. Wkładamy śliwki 1 lub 2 - zależy to od wielkości. Potem owijamy je boczkiem i wkładamy dwie wykałaczki po bokach. Boczek musi być wędzony!Smacznego!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: boczek | śliwki

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (3)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje