× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Udka nadziewane śliwką i owijane boczkiem - kasia

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Składniki: Śliwki, udko kurczaka, przyprawa, boczek.

Przygotowanie

Przed włożeniem śliwki w udko trzeba wyjąć kości z udka. Po wyjęciu kości smarujemy przyprawą kucharek i odstawiamy na ok 30 minut. Wkładamy śliwki 1 lub 2 - zależy to od wielkości. Potem owijamy je boczkiem i wkładamy dwie wykałaczki po bokach. Boczek musi być wędzony!Smacznego!

Reklama

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Artykuł pochodzi z kategorii: Wasze przepisy

Więcej na temat:boczek | śliwki

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Brak ocen

Reklama

Skomentuj artykuł: Udka nadziewane śliwką i owijane boczkiem - kasia

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (3)

Dodaj komentarz
ALEX

~ALEX -

te udka trzeba wlozyc do formy posmarowanej lekko olejem i piec w piekarniku w temp ok 200 stopni przez ok godzinke a najlepiej po uplywie tego czasu wbic wykalaczke i zobaczyc czy mieso jest miekkie

Nieletnia

~Nieletnia -

To jak to tak? Co dalej z tymi udkami?A moze wszystkie skladniki maja byc wczesniej gotowane lub upieczone ?

D>D.

~D>D. -

I co dalej surowe jeść.

Reklama