Warstwowa sałatka z jajek i kurczaka

Przepis nadesłany przez We.

Składniki:

Reklama

- 10 jajek,
- 10 dag żółtego sera,
- puszka zielonego groszku,
- 1 podwójny filet z kurczaka (ok. 50 dag),
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól,
- curry,
- 6 łyżek majonezu

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oddzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a żółtka na tarce o małych oczkach. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Groszek osączyć z zalewy. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać solą i curry. Lekko zrumienić, poddusić i ostudzić. W dużej przezroczystej salaterce układać przygotowane składniki w następującej kolejności: białka jajek, żółty ser, zielony groszek, kawałki kurczaka, majonez i na górę żółtka jajek. Schłodzić w lodówce.

Dowiedz się więcej na temat: białka | W.E. | sałatka | jaja

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje