Wigilijna ryba zapiekana - Joanna

Składniki dla 3 osób: 3 filety dowolnej ryby morskiej, 200 ml tłustej śmietany, szczypta "czosnku staropolskiego Kamis", łyżka "przyprawy do ryb Kamis", szczypta "ziół prowansalskich Kamis", szczypta "pieprzu cytrynowego Kamis" i "soli cytrynowej Kamis", 1 łyżka "musztardy sarepskiej Kamis", ewentualnie plasterek żółtego sera i kilka listków pietruszki

article cover
INTERIA.PL

Filety delikatnie nacieramy solą cytrynową i pieprzem cytrynowym, obtaczamy w mące, lekko podsmażamy. Mieszamy śmietanę, musztardę i resztę przypraw. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem i zapiekamy przez 15 minut w 180 C. Przed podaniem gorącą rybę można przystroić listkami pietruszki i żółtym serem.

Smacznego!

Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas