Wiosenna tagliatella z warzywami w sosie herbacianym

Makaron w pysznym sosie.

Składniki:

• 300g tagliatelli,
• 10 zielonych szparagów,
• ½ kalafiora,
• ½ brokuła,
• 150 g marchewki młodej ,
• 250 ml śmietanki 30 proc.,
• 2 łyżki masła,
• 3 łyżki płatków parmezanu,
• 2 piramidki herbaty zielonej z płatkami kwiatów jaśminu i pomarańczy,
• sól morska, pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Śmietankę doprowadzić do wrzenia, dodać herbatę zieloną z płatkami kwiatów jaśminu i pomarańczy i gotować kilka minut. Zblanszowane warzywa, podsmażyć na maśle, zalać herbacianą śmietanką, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Solą i pieprzem doprawić do smaku, dodać ugotowaną tagliatellę. Podawać z płatkami parmezanu. Porcja dla 4-6 osób Czas przygotowania 40 min.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas