Zapiekanka grzybowo-mięsna - przysłała Mieczysława

2 nieduże cebule; 2 łyżki oleju; 20 dkg pieczarek; 25 dkg mielonego mięsa; 2 pomidory; szklanka rosołu z 1 kostki; 2 łyżki masła lub margaryny; sól; pieprz; bazylia; 2 łyżki tartej bułki; 10 dkg tartego żółtego sera

Przyrządzanie:

Cebulę pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać najpierw drobno pokrajane pieczarki, chwilę posmażyć, potem mięso, a na końcu pomidory. Podusić wszystko razem 5 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przenieść do niego masę mięsną, posypać tarta bułką i tartym żółtym serem, dać na wierzch parę wiórków masła. Zapiec.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas