Zapiekanka - marzena

Składniki: ok.0,5 kg ziemniaków ugotowanych na pół twardo, ok. 25 dkg boczku wędzonego, 2 cebulki, pęczek szczypiorku, 2 pomidory, ok.25 dkg sera żółtego i trzy jajka.

Przygotowanie

Reklama

Aby wykonać zapiekankę należy na przemian przekładać podane w przepisie składniki tzn. ziemniaki pokroić w plastry, ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego, następnie dodać wcześniej przesmażony na patelni boczek z cebulką oraz sparzone pokrojone w plastry. Pomidory posypać serem żółtym oraz szczypiorkiem i tak jak wcześniej przekładać na przemian, następnie po przełożeniu wszystkich składników należy roztrzepać jajka i zalać całą zapiekankę. Piec w piekarniku ok. 25 min.Podawać na udekorowanych talerzach sałatą karbowaną i z dobrym ketchupem.

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jaja | ziemniaki | zapiekanka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje