Zapiekanka tostowa a'la tort - Małgorzata

dla 4 osób1 chleb tostowy, 1 twarożek smakowy z czosnkiem i cebulą, 1 twarożek smakowy z pomidorami i bazylią, 4 pomidory, 2 cebule, 4 jajka ugotowane na twardo, 10 dag startego żółtego sera, 2 łyżki oleju

Według uznania można dodać jeszcze usmażone pieczarki lub usmażone kawałki filetów z ryby.

Reklama

Wykonanie:

Żaroodporną podłużną formę posmarować olejem, ułożyć warstwę chleba, przesmarować 1 rodzajem serka np. z czosnkiem i cebulą, na to położyć przesmażoną cebulę i np. pieczarki, na to warstwa chleba, na to 2 rodzaj twarożku np. z pomidorami, na to posypać jajka na twardo też pokrojone w "kostkę", na to warstwa chleba, na to kawałki ryby, na to plasterki pomidora, na to wszystko ser starty.

Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać, aż rozpuści się ser i trochę przyrumieni.

Można podawać z surówką lub z sałatą, z keczupem lub majonezem.

Smacznego!!

Dowiedz się więcej na temat: jaja | pieczarki | tort

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje