Zapiekanka z makaronu - Kasia

Składniki: pół kostki masła, litr mleka, 3 łyżki mąki, 30dag szynki, 0,7kg pieczarek, opakowanie makaronu "świderki", ser żółty.

Przygotowanie

Reklama

Makaron ugotować, pieczarki drobno pokroić i odparzyć. Szynkę pokroić w kosteczkę. Następnie przygotować sos.W rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mleko. Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, do momentu gdy sos zgęstnieje. Wszystkie składniki przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem, wymieszać. Posypać startym serem i wstawić do piekarnika. Podgrzewać tak długo aż ser się rozpuści. Smacznego!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje