Zapiekanka z mielonym mięsem - wiola

<b>Składniki</b>: 1 duża cebula, ok. 60 dag mielonego mięsa, 3 ząbki czosnku, paczka makaronu, 40 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz, olej.

Przygotowanie

Cebulę pokroić drobno i zrumienić na oleju. Do cebuli dodać zmielone mięso, czosnek, sól, pieprz i dalej podsmażać, aż mięso nie będzie surowe. Do kiszonej kapusty dodać wody i gotować aż trochę zmięknie. Następnie ostudzić, odcisnąć z wody i pokroić drobno. Ugotować makaron świderki, muszelki lub inny i ładnych kształtach. Do makaronu dodać usmażone mięso z cebulą, następnie kapustę i wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku. Można podsmażać na patelni, można też posypać startym serem i zapiekać.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas