Zapiekanka z ryby - Monaqa

<b>Składniki: </b>500 g tortellini, 1kg ryby, 50 dag pieczarek, 3 małe kolorowe papryki, 500 ml śmietany, 1 - 2 łyżki stołowa majonezu, 500 dag sera żółtego, 5 łyżek mąki, olej do smażenia.

Przygotowanie:

Tortellini ugotować, odcedzić z wody i wysypać na żaroodporne naczynie, następnie przyprawioną już wcześniej rybę obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ułożyć na tortellini paprykę. Pieczarki pokroić w paseczki i smażyć chwilkę, polać tym wszystkim tortellini i rybę, następnie śmietanę wymieszać porządnie z majonezem i polewać tortellini, rybę, pieczarki, paprykę. Na sam koniec starty już wcześniej ser układać na górze potrawy i zapiec w piekarniku ok. 25 minut w temp. 200 - 250 st.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas