Zapiekanka ziemniaczana - przysłała buu

ok. 2 kg ziemniaków (porcja na 4-5 osób); 0,5 kg cebuli, ser żółty, 0,5 litra mleka, 2 jajka, przyprawy

Przygotowanie:

Reklama

Gotujemy ziemniaki. Na patelni dusimy cebulkę i doprawiamy wg smaku (pieprz, sól, papryka, itd.). Następnie po ugotowaniu ziemniaków i uduszeniu cebuli układamy w garnku kolejno warstwami pokrojone w plastry ciepłe ziemniaki, duszoną cebulę, ser żółty (na wierzchu mają być ziemniaki). Na końcu wszystko zalewamy mlekiem zmieszanym mikserem z jakami. Wkładamy do piekarnika na 20-30 minut i jemy pycha:-)))

Dowiedz się więcej na temat: ziemniaki | zapiekanka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje