Zebra Ryland

Składniki: 2,5 szklanki mąki, 1,5 szklanki cukru, 5 jaj, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 niecała szklanka oleju, 1 szklanka napoju gazowanego, 3 łyżki kakao, 3 łyżki mąki.

Pianę z białek ubić razem z cukrem. Dodać żółtka. Dodawać mąkę na przemian najpierw z olejem, a później z napojem. Na koniec dodać proszek do pieczenia z resztką mąki. Otrzymane ciasto podzielić na dwie części. Do pierwszej części dodać 3 łyżki mąki. Do drugiej części dodać 3 łyżki kakao. Lać na środek prodiża na przemian jasne i ciemne ciasto aby otrzymać ładne paseczki.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas