Ziemniaczki zapiekane - przysłała Gosia

na dwie porcje: 6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków, ok 40 dag boczku wędzonego, starty ser żółty, zwykłay twarożek homogenizowany, szczypiorek, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz.

Przygotowanie:

Reklama

Ziemniaczki po ugotowaniu przekroić na pół, troszke wydrążyć, boczek pokroić w grubszą kostkę, zesmażyć. Boczek ponakładać do ziemniaków, posypać serem żółtym, włożyć do piekarnika, pieć ok 10-15 min aż ser się stopi. Czosnek zmiażdżyć, dodać do twarożky, dołożyć troszkę pokrojonego szczypiorku. Podawać do ziemniaczków.

Pychotka!! Danie bardzo proste, a rewelacyjne!! SMACZNEGO!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje