Zupa pizza - przysłała Olga

1 słoiczek koncentratu pomidorowego, kostka bulionu, śmietana gęsta, 30 dag pieczarek, 5 kropli tabasco, duża cebula, 3 topione serki, 400 g mielonego mięsa, kawałek margaryny.

Przygotowanie:

Reklama

Na margarynie podsmażyć mięso, dodać pokrojoną cebulę. W garnku rozpuścić rosołek, dodać pomidory i mięso z cebulą, chwilkę pogotować. Dodajemy śmietanę i serki, intensywnie mieszamy, by serki dobrze się rozpuściły. Na końcu wrzucamy pokrojone pieczarki i tabasco. Potrawa powinna być pikantna, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią.

Dowiedz się więcej na temat: mięso | zupa | pizza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje