× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zupa z cukinii

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Nadesłała Joanna.

Składniki:

- pół cukinii,
- 1 marchewka,

Reklama


- 1 pietruszka,
- duży ziemniak,
- koperek,
- 2 listki laurowe,
- 3 ziarna ziela angielskiego,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz,
- 2-3 kostki warzywne,
- sok z cytryny,
- łyżka śmietany 12 proc.,
- miękki ser według uznania

Sposób przygotowania:

Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj do garnka cukinię i posól ją. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pokrój pietruszkę na kawałki, zalej warzywa wodą i zacznij gotować. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i czosnek. Pokrój drobno ziemniaka i dodaj wraz z kostkami i pieprzem. Zagotuj. Przykręć gaz do minimum, dodaj sok z cytryny, koperek i śmietanę. Wyjmij z garnka pietruszkę, czosnek, listki laurowe i ziele angielskie.

Sposób podania:

Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i ułóż na dnie miski/talerza. Zalej gorącą zupą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Wasze przepisy

Więcej na temat:cukinia | zupa

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa z cukinii

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama