Zupa z młodej kapusty - przysłała Andzia

pół główki młodej kapusty, 1 marchewka, cebula, 5 ziemniaków, 20-30 dkg kiełbasy toruńskiej, po pęczku pietruszki i koperku, Vegeta, pieprz, 2 l rosołu instant

Przygotowanie:

Reklama

Do rosołu wrzucić cebulę (w całości), marchew zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Gotować 20 min. Dodać poszatkowaną młodą kapustę i pokrojoną kiełbasę. Gotować kolejne 5 min. Na koniec dodać pokrojoną zieleninę. Doprawić Vegetą i pieprzem. Smacznego!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | zupa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje