Krem pomidorowy z chrupiącymi grzankami

Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek.

Krem pomidorowy z chrupiącymi grzankami
Krem pomidorowy z chrupiącymi grzankami Picsel123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 puszki pomidorów bez skórki (np. marki Sandra)
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól oraz pieprz
  • świeża pietruszka
  • pieczywo

Sposób przygotowania:


1. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. W dużym naczyniu gotujemy bulion z warzywami, aż do momentu wrzenia. Następnie dodajemy do niego zawartość patelni i pomidory z puszki. W momencie, gdy warzywa w garnku będą już miękkie to całość blendujemy.

2. Następnie na blachę z piekarnika wykładamy drobno pokrojone kawałki pieczywa i zapiekamy je, aż do momentu gdy się zarumienią i będą chrupiące. Krem pomidorowy podajemy na talerzu ze świeżo posiekaną pietruszką, a wierzch posypujemy garścią grzanek.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas