Apetyczna biżuteria

Co zrobić, aby wyglądać apetycznie? Najlepiej założyć smakowicie wyglądającą biżuterię!





Już w ubiegłym sezonie na wybiegach pojawiła się biżuteria, na widok której cieknie ślinka. Dolce&Gabbana zaproponowali kolekcję ozdób złożonych z elementów jakie zazwyczaj widuje się na talerzu: różne kształty makaronów, czosnek, malutkie papryczki, bakłażany i pomidory. Zdrowo i smacznie. W tym sezonie pomysł został podchwycony przez Kenzo.

Reklama

 

 Tym razem główną rolę grają orzechy. Smakowity środek zatopiony został w pleksi, a łupinki pokryto warstwą złota. W takiej postaci połówki orzecha stały się modułami różnych części biżuterii i ozdobą innych dodatków np. pasków.

 

 

W towarzystwie orzechów lub samotnie pojawiają się także zatopione w pleksi cytrusy. One również zyskały złotą oprawę.

 

  Kolejny kulinarny element to torebki w kształcie pomidora - to jedyne warzywo, które pojawiło się i u Kenzo i Dolce& Gabbany.  Orzechy, cytrusy i pomidor są elementami smakowitych stylizacji, chociaż z takich składników raczej nic sensownego ugotować się nie da.

 Inaczej jest w przypadku Dolce&Gabbany - z ich zestawu można by bez trudu przyrządzić pyszne danie.

 IG

 

Dowiedz się więcej na temat: orzechy | biżuteria | pasek | torebka | kształt

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje