Vive la France! Francuskie frykasy dla każdego!

Lubisz niebanalne smaki? Nie boisz się nowych doświadczeń kulinarnych? Wszystko to znajdziesz w kuchni francuskiej. Dla miłośników potraw i produktów z tego kraju Lidl przygotował Tydzień Francuski, który rozpocznie się już 12 maja!

Kuchnia Francji to podróż przez wspaniałe smaki i potrawy doskonalone od wieków. Bogactwo specjałów regionalnych sprawiło, iż kuchnia ta wywierała duży wpływ na tradycje kulinarne innych państw, szczególnie zachodniej Europy. Udaj się do Lidla w trakcie Tygodnia Francuskiego i spróbuj wyjątkowych smaków!

Reklama

Jedną z najbardziej znanych francuskich przystawek są ślimaki. W Lidlu znajdziesz ten specjał z nadzieniem ziołowo-czosnkowym. W połączeniu ze świeżą bagietką, przekąska ta zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Oryginalną przystawką, którą możesz zachwycić swoich gości będzie również ser kozi z boczkiem serwowany w drewnianej miseczce. Przed podaniem tego wyrafinowanego specjału polecane jest podgrzanie go w piekarniku, które wyzwoli wspaniałe kremowo-ziołowe aromaty.

Francuzi często na zakończenie posiłku serwują wyborne sery. Kuchnia tego kraju słynie z ogromnej ilości ich gatunków. W Lidlu znajdziesz aromatyczny ser kremowy z Normandii (dostępny również w stałej ofercie Lidl), ser pleśniowy Bleu Village z niebieską pleśnią oraz talarki z sera koziego. Deskę serów można również uzupełnić delikatnym kremowo-śmietankowym serem Le Pave oraz wyśmienitym, lekko słodkim serem Petit Munster, którego tradycja wytwarzania sięga aż średniowiecza.

W kuchni francuskiej przywiązuje się dużą wagę do wysokiej jakości mięs oraz wędlin. W ofercie Lidla znajdzie się tradycyjna, delikatna suszona szynka bajońska - idealna w połączeniu z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami. Do wina i serów można podać również wyborne salami suszone z orzechami włoskimi.

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Sklep Lidl | Francuskie frykasy dla każdego!

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje