Chrzanowa zupa na boczku

Po prostu pyszna!

Składniki: 2 białe kiełbaski, 10 dag wędzonego  boczku, cebula, 4 ząbki czosnku, listek laurowy, po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, 20 dag chrzanu, 3 łyżki soku z cytryny, 200 ml śmietany  12-proc., żółtko, sól, pieprz,  majeranek.

Reklama

1. Cebulę przekrój na pół, razem z czosnkiem włóż do garnka. Dodaj kiełbaski, boczek i przyprawy, wlej dwa i pół litra wody, gotuj 30 min.

2. Zupę przecedź, wlej do garnka. Dodaj chrzan, gotuj ok. 15 min. Przypraw sokiem z cytryny, majerankiem, solą i pieprzem.

Żółtko wymieszaj ze śmietaną i odrobiną zupy. Wlej do reszty zupy, połącz, podgrzej. Podawaj w chlebie z kiełbasą i jajkami.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 2 zł.

Chwila dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: zupa | boczek

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje