Co zrobić, by naleśniki były puszyste?

Naleśniki to danie, które zna każdy. Są idealne na śniadanie, obiad i kolację. Sprawdzą się zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Zdarza się jednak, że nie zawsze wychodzą idealne. Oto prosty trik, który sprawi, że będą puszyste.

Istnieje prosty sposób na to, by naleśniki zawsze wychodziły puszyste
Istnieje prosty sposób na to, by naleśniki zawsze wychodziły puszyste123RF/PICSEL

Jak zrobić puszyste naleśniki?

Naleśniki są dobra opcją, jeśli nie mamy pomysłu na posiłek lub za dużo czasu na jego przygotowanie.

Na obiad mogą być przygotowane w wersji na słono, a na śniadanie lub kolację na słodko z ulubionym dżemem, kremem czekoladowym lub owocami. 

By naleśniki wyszły lekkie i  puszyste wystarczy do ciasta dodać wody gazowanej
By naleśniki wyszły lekkie i puszyste wystarczy do ciasta dodać wody gazowanej123RF/PICSEL

Mimo że przygotowanie ciasta na naleśniki i późniejsze smażenie wydaje się banalne, to nie zawsze jednak naleśniki wychodzą puszyste.

Istnieje prosty sposób na to, by zawsze wychodziły idealne. Wystarczy dodać jeden składnik. By naleśniki wyszły lekkie i do tego puszyste wystarczy do ciasta dodać wody gazowanej.

Takie puszyste naleśniki można podać z dowolnym farszem
Takie puszyste naleśniki można podać z dowolnym farszem123RF/PICSEL

Jeśli jednak nie mamy jej pod ręką, to sprawdzi się również proszek do pieczenia lub soda.

Takie puszyste naleśniki można podać z dowolnym farszem. Sięgają po nie nie tylko dzieci, ale także dorośli. Sprawdzą się m.in. ze szpinakiem, kurczakiem lub twarogiem. To uniwersalne danie można podać na różne sposoby. 

Wywar z łupin cebuli. Źródło cennych substancjiInteria.tv
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas