Czy warto kupować paczkowane mięso?

Estetycznie zapakowane mięso drobiowe, opatrzone etykietą, nie tylko zachęca do zakupu, ale też daje gwarancję wysokiej jakości oraz wybornego smaku.

Paczkowane mięso może być zdrowe i świeże. Ważne jest jednak, by dokładnie czytać etykiety
Paczkowane mięso może być zdrowe i świeże. Ważne jest jednak, by dokładnie czytać etykiety123RF/PICSEL

Kupując paczkowane mięso, pamiętajmy jednak, by wybierać produkty zapakowane hermetycznie, a nie tylko zawinięte w zwykłą folię.

Szczelne opakowanie powstrzymuje dostęp powietrza i rozwój bakterii odpowiedzialnych za zatrucia pokarmowe.

Dodatkowo mięso, które nie ma kontaktu z powietrzem, nie wysycha, dłużej zachowuje świeżość oraz apetyczny wygląd i naturalny smak.

Z próżniowych opakowań nic nie wycieka, zatem po włożeniu mięsa do lodówki mamy pewność, że nie pobrudzimy innych produktów i nie przejdą one jego zapachem.

Co więcej, na opakowaniu znajduje się etykieta z informacją o terminie przydatności do spożycia. Dzięki temu zawsze wiemy, do kiedy bez obaw możemy zjeść mięso.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas