Jak układać jedzenie w lodówce?

To, gdzie trzymamy jogurty, a gdzie mięso, wpływa na świeżość i jakość jedzenia.

Odpowiednie miejsce zapewni świeżość produktom
Odpowiednie miejsce zapewni świeżość produktom123RF/PICSEL

Układając rzeczy w lodówce, należy zapewnić im dużo przestrzeni, by powietrze miało swobodny przepływ.

Miseczka z rozpuszczonymi w wodzie dwiema łyżeczkami sody i plasterkiem cytryny to sposób na ładny zapach w lodówce!

Górna półka: jajka, produkty mleczne, takie jak mleko, jogurty, oraz otworzone dżemy czy soki owocowe lub warzywne.

Środkowe półki: produkty, które szybko się psują, np.: wędliny, mięso czy ryby, ale też te, których potrzebujemy do następnego posiłku.

Najniższa półka i szuflady: warzywa i owoce zachowują tutaj jędrność, ale nie grozi im przemrożenie.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas