Jak upiec w domu dobrą pizzę?

Znamy kilka sprawdzonych trików!

Do ciasta możesz dodać ulubione zioła (do pizzy najbardziej pasuje świeże oregano, tymianek lub bazylia). Jeśli chcesz zaostrzyć smak ciasta, dodaj sporo pieprzu i nieco chilli.

Reklama

Brzegi pizzy rozwałkuj trochę cieniej niż jej środek, ułóż na brzegu kawałki sera i zawiń do środka. Uzyskasz nie suchy, lecz serowy brzeg.

Jeśli lubisz ostrą pizzę, do sosu pomidorowego dodaj sproszkowane chilli lub drobno pokrój papryczkę jalapeno.

Pizza będzie ładnie wyglądać i dobrze smakować, gdy przed podaniem posypiesz ją odrobiną rukoli, która ma delikatnie pikantny smak.

Aby ciasto wyszło puszyste, powinno rosnąć od 30 do 60 minut w ciepłym miejscu bez przeciągu. Przykryj je też bawełnianą lub lnianą ściereczką.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje