Sposoby na odtłuszczenie potrawy

Chcesz, żeby gulasz albo zupa były bardziej dietetyczne?

Na powierzchni gotującej się potrawy połóż duży liść sałaty - przyciągnie do siebie tłuszcz. Po chwili liść usuń razem z tłuszczem.

Reklama

W razie potrzeby powtarzaj operację, kładąc kolejne liście.

Białko jaja : Do wrzącej potrawy wlej surowe białko. Pozostaw na kilka minut. Gdy się zetnie, wchłonie tłuszcz i łatwo je usuniesz.

Kostki lodu : Wrzuć do garnka z gotującą się potrawą 2–3 kostki lodu, a zobaczysz, jak błyskawicznie przyklejają się do nich grudki tłuszczu. Ostrożnie wyjmij kostki, zanim się roztopią i kontynuuj gotowanie potrawy.

Czynność możesz powtórzyć.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje