Wiwat rukola!

Jest niewymagająca i prosta w uprawie, a jednocześnie smaczna i pełna witamin.

Ma intensywny orzechowo-pieprzowy smak i charakterystyczny aromat. Jest mocnym akcentem w sałatkach, dobrze komponuje się z serami, owocami morza i rybami, a także z daniami mięsnymi. Jest bogata w witaminy i bez trudu możesz ją wyhodować sama.

Reklama

Rukola jest niewymagająca jeżeli chodzi o glebę i nasłonecznienie i szybko rośnie - już po kilku tygodniach można cieszyć się jej doskonałym smakiem. Kto nie dysponuje ogródkiem warzywnym bez problemu może ją posiać w doniczce w domu lub na balkonie.

W dziale kuchnia podajemy kilka przepisów z użyciem rukoli.

Sałatka z rukolą

Sałatka

Pikantne babeczki

Chłodnik z rukolą

Sałatka z grillowanej piersi kurczaka i mandarynek

Sałatka z mozzarelli i marynowanych grzybków

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje