PORADY | Piątek, 21 sierpnia 2020 (14:57)
Czasem wystarczy drobna zmiana lub nietypowy dodatek, by odmienić i podkręcić smak tradycyjnych potraw. Oto kilka sprawdzonych trików!
1 / 6
Puszyste naleśniki. Danie idealne na każdą porę – śniadanie, obiad lub kolację. Lubi je chyba każdy, bez wyjątku. Jak urozmaicić ich smak? Woda gazowana (zamiast tej bez bąbelków) to klasyka, jeśli chodzi o poprawienie ich konsystencji. Jest jeszcze inny pomysł! Do przygotowanego ciasta, zamiast całych jajek, warto dodać kilka łyżek ubitej na sztywno piany z białek. Dzięki temu będą puszyste, jak nigdy wcześniej! Pamiętaj, by ciasto przed wylądowaniem na rozgrzanym tłuszczu chwilę „odpoczęło”. Najlepiej włożyć je na kilkanaście minut do lodówki.
Źródło: 123RF/PICSEL