Wielkanoc 2016

Wiosenna sałatka

Wiosenna porcja witamin.

Składniki:

Reklama


- 3 gatunki sałaty,
- cykoria czerwona,
- kiełki sojowe,
- pomidory obrane ze skórki, świeży ogórek,
- sos winegret,
- pierś z kurczaka,
- sos sojowy,
- łyżeczka miodu,
- sól, pieprz,
- czosnek, wiórki migdałowe, olej,
- bułka wrocławska

Przygotowanie:

Sałatę lodową, zwykłą, cykorię czerwoną umyć, osuszyć, rozdrobnić koniecznie palcami (nie wolno używać noża). Dodać kiełki sojowe, pomidory, ogórek starty na grubych oczkach, pieprz, sól do smaku, drobno pokrojony czosnek. Sos winegret wymieszać i odstawić do lodówki. Pierś kurczaka umyć, pokroić w cienkie paski, otoczyć w wiórkach kokosowych, posolić, popieprzyć i obsmażyć w sosie miodowo-sojowym do wystygnięcia. Przyrządzić grzanki: bułkę wrocławską pokroić w drobną kostkę, zrumienić na małej ilości oleju. Podawać na okrągłym półmisku. Na środku ułożyć sałatę, a wokół grzanki. Czas przyrządzania: 1 godzina.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | sałatki | wiosenna kuchnia | kurczak | cykoria
Najlepsze tematy