Kuchnia wielkanocna

Jajka pieczone w szynce

Wiosennie.


Reklama

Składniki na 6 porcji:

  • 6 jajek na twardo,
  • po 6 plastrów gotowanej szynki oraz cielęciny (cienkich),
  • musztarda,
  • sól, pieprz,
  • olej.
Przygotowanie:
Plastry cielęciny umyć i osuszyć. Następnie posolić, popieprzyć, posmarować musztardą. Ułożyć na nich plastry szynki. Obrane jajka ciasno owinąć mięsem, spiąć wykałaczkami. Smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, jajka przekroić na pół, ułożyć na półmisku. Całość udekorować np. sałatą i rzodkiewkami.
Czas przygotowania 25 minut


Dowiedz się więcej na temat: jaja | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc
Najlepsze tematy