Wiosenne odchudzanie

Aromatyczna sałatka ze szpinakiem i z fetą

Pyszna porcja witamin

Składniki:

  • mała cebula
  • 100 g pieczarek
  • 250 g pomidorków cherry
  • kilka liści szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1/3 szklanki soku z pomarańczy
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 1/4 szklanki pietruszki
  • garść żurawiny
  • 100g boczku pokrojonego w kostkę

Reklama

Przygotowanie:

1. Usmaż kawałki boczku i odsącz je na papierze kuchennym.

2. Wymieszaj delikatnie w dużej misce pokrojony na wąskie paski boczek, cebulę, pokrojone w plastry pieczarki, pomidorki cherry, liście szpinaku, ser feta, żurawinę i posiekane na grube kawałki orzechy.

3. Przygotuj sos z soku pomarańczowego, oliwy oraz drobno posiekanej natki pietruszki. Możesz wymieszać go w misce lub szejkerze. Sałatę polej tuż przed podaniem.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka ze szpinakiem | feta
Najlepsze tematy