Olej z opuncji figowej. Naturalny botox

Pogromca zmarszczek i objawienie w kosmetyce anty-aging. Bogaty w kwasy Omega-6 i witaminę E jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji cery dojrzałej.

Olej z opuncji figowej jest najdroższym olejem kosmetycznym na świecie. Do produkcji 1 litra potrzeba około miliona pestek z 460 kg świeżych owoców opuncji.

Reklama

Produkt zawiera w sobie aż 60% kwasu linolowego (Omega-6), który odpowiada za naturalną barierę ochronną skóry, a także wpływa na jej odpowiednią elastyczność
i jędrność. Z kolei witamina E jest najskuteczniejszym antyoksydantem chroniącym przed działaniem wolnych rodników. Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa niż w oleju arganowym uznawanym za "eliksir młodości".

Olej posiada silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry. Przeciwdziała powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje i łagodzi podrażnienia. Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.

Kosmetyk przeznaczony jest do stosowania na delikatne okolice oczu, ust, szyi oraz dłoni. Można go używać także do pielęgnacji zniszczonych końcówek włosów i na przesuszone części ciała.

Sposób użycia: Rozprowadzić na czystej, wilgotnej i rozgrzanej skórze, po prysznicu lub na noc.

Źródło: Maroko Sklep


materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: Opuncja figowa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje