Woda z gotowania jajek wzmocni paznokcie

To cenne źródło wapnia – pierwiastka, który zapobiega łamliwości paznokci.

Woda po gotowaniu jajek zawiera cenny składnik, który wzmocni paznokcie
Woda po gotowaniu jajek zawiera cenny składnik, który wzmocni paznokcie123RF/PICSEL

Dlatego, gdy ugotujesz jajka, nie wylewaj wody. Pozostaw ją do ostygnięcia. Przelej do miseczki i zanurz w niej na ok. 10 min paznokcie. Najlepiej, by płytki były odtłuszczone i niepomalowane - wtedy cenny mikroelement zadziała jak utwardzacz z drogerii!

Woda po gotowaniu jajek to cudowny eliksir dla paznokci
Woda po gotowaniu jajek to cudowny eliksir dla paznokci123RF/PICSEL
Jak ugotować jajka?Interia Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas