Dieta Kliniki Mayo

Chcesz schudnąć jedz jajka i surówki. Tak brzmi reguła diety Kliniki Mayo.

Klinika Mayo zajmuje się leczeniem otyłości i stworzyła w tym celu oryginalny program. Dieta Mayo bazuje na dwóch głównych produktach odchudzających: jajach i warzywach.

Reklama

Jaja to podstawa
Jaja dostarczają dużej ilości białka bardzo wysokiej jakości. Białko jaja uznawane jest za wzór proteiny. Nasz organizm przyswaja je prawie w 100proc. Duża porcja białka sprzyja aktywowaniu przemiany materii, uaktywnia szlaki metaboliczne i ułatwia spalanie tłuszczów. Jajo bogate jest również w składniki mineralne. Należy jednak pamiętać, że w jednym jaju zawarta jest aż 250mg cholesterolu. Taka wielkość stanowi dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na ten składnik.

Warzywa

W Diecie Kliniki Mayo drugim składnikiem o fundamentalnym znaczeniu są warzywa. Dostarczają one niezbędnych witamin i minerałów. Składniki te są konieczne, aby procesy metaboliczne mogły przebiegać z właściwą szybkością i efektywnością. Warzywa są także skarbnicą błonnika, który warunkuje prawidłową perystaltykę jelit, ułatwia wypróżnianie i pozbywanie się toksyn. Usuwa z organizmu wolne rodniki, metale ciężkie i kwasy. Błonnik odgrywa jeszcze jedną bardzo ważną funkcję w diecie osób odchudzających się. Po spożyciu włókno pokarmowe pęcznieje w żołądku, przez co zmniejsza uczucie głodu.

Dowiedz się więcej na temat: jaja | warzywa | menu | dieta | odchudzanie

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (32)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje