Reklama

Herbatka czosnkowa

Ten nietypowy napój w szybkim tempie stawia na nogi przeziębionych i pomaga zbudować odporność.

Chociaż perspektywa picia herbaty z czosnku wydaje się być ryzykowanym pomysłem, z uwagi na ostry smak warzywa, w rzeczywistości nie ma się czego obawiać. Słodycz miodu i kwaśna nuta cytryny skutecznie zamaskują jego wyrazisty aromat.

Pięć ząbków czosnku przeciskamy przez praskę i odstawiamy na około 15 minut. Po tym czasie zalewamy je w filiżance wodą o temperaturze około 70 stopni. Dodajemy miód i sok z cytryny w ilościach nam odpowiadających. Profilaktycznie pijemy herbatkę raz dziennie, w przypadku przeziębienia dwa razy.

Reklama
INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy