Jedz na zdrowie i...lekkie nogi!

Dieta w służbie urody.

Rano: owsianka z cytrusami

Składniki:

● 2 łyżki płatków owsianych

Reklama

● 2 łyżki otrąb owsianych

● mandarynka

● 1/2 pomarańczy

● kiwi

● szklanka chudego mleka

● 3/4 szklanki wody

Przygotowanie:

Zalej wodą płatki owsiane i rozgotuj na kleik, wsyp otręby i wlej mleko. Chwilę pogotuj. Dodaj pokrojone drobno owoce. Możesz doprawić łyżeczką miodu. Porcja błonnika i wit. C poprawia krążenie i pomaga usuwać tłuszcz.

Południe: sałatka z awokado

Składniki:

● 1/2 awokado

●sok z 1/2 cytryny

● 50 g wędzonego łososia

● ok. 30 g sera koziego lub owczego (bryndzy)

● 1/2 pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Podziel na drobne kawałki awokado, skrop je cytryną, dodaj rozdrobnionego łososia, ser, posyp posiekaną natkę. Możesz sałatkę doprawić morską solą. To źródło wit. A, z grupy B i C, E i potasu. Dbają o sprężystą skórę i lekkość nóg.

Wieczór: krem z pomidorów

Składniki:

● 5 pomidorów

● 2 marchewki

● cebula

● pietruszka

● 700 ml bulionu

● 3 łyżki oliwy

● pęczek świeżej bazylii

● sól morska

● pieprz

● łyżeczka oregano

Przygotowanie:

Zeszklij cebulę na oliwie. Dodaj drobno pokrojone marchewki i pietruszkę. Po chwili obrane ze skórki pomidory. Wlej bulion, zagotuj. Zmiksuj w blenderze, dodając liście bazylii. Dopraw. To bomba potasu przeciw opuchliźnie nóg.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje