Reklama

Kiszonki są zdrowe

Wielu rodziców zastanawia się, od jakiego wieku ich pociechy mogą jeść kiszone ogórki?

Można podać je dziecku, które skończyło roczek. Oczywiście należy je wcześniej obrać ze skórki  i zetrzeć na tarce. Warto wiedzieć, że taki ogórek jest łatwiejszy do strawienia niż ten świeży.

Kiszone rośliny zachowują swoje naturalne wartości odżywcze. Dla osób przeliczających kaloryczność posiłków istotnym będzie fakt, że kiszone warzywa i owoce mają obniżoną kaloryczność w stosunku do surowych. Naturalna flora bakteryjna jelit warunkuje nasze zdrowie.

Mało mówi się o tym, że w jelitach produkowane są witaminy z grupy B i witamina K. Kiszonki stymulują organizm do produkcji tych witamin, same będąc również ich źródłem.

Reklama

Zazwyczaj dzieci lubią kwaśny smal, więc twoja pociecha może zagustować w zdrowych kiszonkach. 


INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: kiszone ogórki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy