Reklama

Najlepsze produkty dla tych, którzy musieli brać antybiotyki

Pomogą powrócić do pełni sił i uniknąć skutków ubocznych (np. biegunek) przyjmowania silnych leków.

Napoje probiotyczne

Kuracja sokiem z kiszonek, np. z ogórków, kapusty czy buraczków wspomaga odbudowę mikroflory jelit. Pijemy 1/4 szklanki soku 2 razy dziennie, rano i wieczorem, przez 2 tygodnie. 

Mikstura na bazie oleju

We wzmocnieniu odporności pomoże olej rydzowy. Jest tłoczony z rośliny o nazwie lnianka, a z rydzami łączy go tylko rudawy kolor. Spożywamy jedynie na zimno, np. jako maczankę. 

1 cebulę obieramy, siekamy, solimy i czekamy, aż zmięknie. Zalewamy 1/2 szklanki oleju. Maczamy kromkę chleba na zakwasie. Jemy na przystawkę przez 7 dni. 

Miód z cynamonem

Zapobiegnie grzybicy po antybiotyku. 1 łyżeczkę miodu mieszamy z 1/2 łyżeczki cynamonu na gładką papkę. Rozrzedzamy 100 ml wody. Pijemy na czczo przez 10 dni.

Reklama

Naj
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy