Reklama

Warzywa tuczą

Dietetycy zalecają - jedzcie więcej warzyw. Jednak - jak wskazują ostatnie badania - istnieje grupa warzyw, która przyczynia się do przyrostu masy ciała.

Warzywa skrobiowe - to na nie specjaliści radzą zwrócić szczególną uwagę. Jak wynika z raportu Harvarda, to właśnie warzywa skrobiowe takie jak kukurydza, ziemniaki czy groch, mogą przyczynić się do przyrostu masy ciała.

Na warzywnej czarnej liście znalazła się kukurydza. Powód? Skrobiowe produkty mają wyższy indeks glikemiczny, co powoduje częste, intensywne skoki cukru we krwi po spożyciu. Co może prowadzić do zwiększonego apetytu po posiłku.

Zdecydowanie bardziej polecane są warzywa liściaste i te o wysokiej zawartości błonnika, które są sprzymierzeńcami w kontrolowaniu masy ciała. (PAP Life)

Reklama
PAP life
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy