ZDROWIE | Środa, 22 stycznia 2020 (14:50)
Codzienne dolegliwości trawienne dotyczą sporej części ludzi. Wzdęcia, bulgotanie w żołądku czy zaparcia to coś z czymś nie umiemy sobie radzić, dlatego sięgamy po leki i suplementy diety. Okazuje się, że dyskomfortu trawiennego możemy pozbyć się w naturalny sposób – włączając do diety określone produkty. Co więc jeść, aby mieć zdrowe jelita?
1 / 6
Płatki owsiane to doskonałe źródło skrobi i rozpuszczalnego błonnika, który przyczynia się do prawidłowej pracy okrężnicy. Są trawione powoli, a więc nie powinny wywoływać wzdęć i gazów. Dla jeszcze lepszych korzyści zdrowotnych jedz płatki owsiane na surowo, pomijając ich gotowanie. Wystarczy zalać je wodą i wstawić na noc do lodówki. Dodaj do nich ulubione owoce, odrobinę miodu i pożywne śniadanie gotowe!
Źródło: 123RF/PICSEL