ZDROWIE | Piątek, 24 lipca 2020 (12:29)
Najwięcej uwagi poświęcamy na dobór podstawowych składników dań, nie doceniając jak wiele możemy zyskać umiejętnie je doprawiając. W wielu domach przyprawy wciąż funkcjonują w bardzo ograniczonym zakresie. Dziś przedstawiamy osiem, które powinny być bazą każdej kuchni, nie tylko poprawią smak, przyczynia się też do lepszej formy.
1 / 8
Pieprz Czarny, biały, czerwony, zielony, cytrynowy – pieprz niejedno ma imię, warto sprawdzić różne opcje. Oczywiście najlepiej smakuje świeżo mielony, dodany do gotowego dania, już przy stole. Główny składnik pieprzu: piperyna ma szereg korzyści zdrowotnych, sprzyja metabolizmowi i dobrej sylwetce. Pieprz sprawdzi się nie tylko do typowych dań kuchni polskiej, ale też past, a nawet deserów.
Źródło: 123RF/PICSEL