ZDROWIE | Poniedziałek, 14 grudnia 2020 (08:49)
Kolory na talerzu mają ogromne znaczenie dla tego, jak postrzegasz jedzenie. Przecież zanim czegoś skosztujesz, najpierw oglądasz i wąchasz. Warzywa są doskonałym sposobem na ożywienie jesienno-zimowego menu soczystymi barwami. Z czym połączyć jarmuż jeśli chcesz zjeść go na surowo? Mamy dla ciebie doskonałą propozycje.
1 / 5
O tym, że jarmuż jest bardzo wartościową odżywczo roślina doskonale wszyscy wiemy. Kłopotem dla wielu osób jest jego smak. Faktycznie wyczuwalne są kapuściane nuty, co nie zawsze jest atutem, dlatego taka popularnością cieszą się chipsy z jarmużu. Warzywo po obróbce termicznej smakuje wyśmienicie, ale niestety traci sporą część składników odżywczych.
Źródło: 123RF/PICSEL