Alfabet ciast, Zofia Różycka

Rarytas dla łasuchów: pierwsza książka artystki znanej z wyrafinowanych rysunkowych przepisów i pysznych domowych wypieków.

Od tarty agrestowej do ciasta z zielonej herbaty, czyli ABC sztuki cukierniczej.

Reklama

Alfabet zainspirował Zofię Różycką do przygotowania wypieków, których nazwy zaczynają się na kolejne litery. A przepisy na nie - choć nie brakuje im oryginalności i fantazji - są w zasadzie bardzo proste! Te ciasta każdemu się udadzą i każdemu będą smakowały!

Eklerki, tarta gruszkowa albo karmelowo-czekoladowa (posypana solą!), lawendowe ciasto z lukrem, nutellowe brownie, orzechowe ciastka z... bekonem i inne słodkie oraz słodko-wytrawne specjały.

Do tego przepyszna oprawa graficzna: wysmakowane fotografie, finezyjne rysunki, urocza kaligrafia. Czyli wszystko, z czego znają i za co kochają autorkę czytelnicy magazynów kulinarnych oraz bywalcy warszawskich kawiarń.

Zofia Różycka (ur. 1986) - studiowała na Wydziale Konserwacji Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Zajmuje się ilustracją prasową, grafiką, fotografią i stylizacją kulinarną. Regularnie publikuje przepisy w miesięczniku "Kuchnia". Na co dzień zaopatruje warszawskie kawiarnie w ciasta z własnej pracowni.

"Alfabet ciast", Zofia Różycka. Wydawnictwo Dwie Siostry. Premiera: 17 czerwca 2015.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje