Kuchnia żydowska

Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.

Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.
Kuchnia żydowska
Victor Aran, Tova Arna

Klub dla Ciebie
Dowiedz się więcej na temat: autorka | kuchnia

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje